Anson wordt Limburgs kampioen 2023, Borre 2e

Anson (rechts 1e plaats) en Borre (links, 2e plaats)
Anson in actie tegen Marit

De Limburgse kampioenschappen voor de jeugd werden op 14 en 15 januari gehouden in de zaal van TTV Landgraaf. Het geheel had een iets andere opzet, want ditmaal werd er niet op leeftijd ingedeeld, maar op sterkte. Op zondag waren de sterkste 4 categorieën aan de beurt (waarbij categorie 1 ontbrak). De sterkste categorie was dus cat. 2, met als Tegelse deelnemers Borre Hermans (kersvers clubkampioen TTC) en Anson Chen. Tegenstanders waren allen van hun niveau, dus ook allemaal tafeltennissers die Landelijk-C jeugdcompetitie spelen.

Traditiegetrouw beginnen spelers van dezelfde vereniging tegen elkaar. Waar Borre vorige week nog aan het langste eind trok, was nu Anson duidelijk de sterkere, met een 3-1 winst ( 7-11, 11-8, 11-4, 12-10). De volgende wedstrijd voor Anson was tegen Sophie Rompelberg, op papier de speelster met de hoogste rating. Zeer verrassend wist Anson ook haar -met zeer sterk spel- achter de zegekar te binden (11-4, 11-6, 11-4). Borre won op zijn beurt makkelijk van hét talent van Limburg, Jari van Gameren (11-0, 11-3, 11-5).

Borre maakte de rest van de dag geen fouten meer. Ook Sophie werd voor de eerste keer -zij het op het nippertje- verslagen. 6 winstpartijen en 1 verlies.
Anson kon het superspel van de eerste 2 partijen niet helemaal volhouden, maar wist toch alle partijen in zijn voordeel te beslissen. Op de laatste wedstrijd na. Hier was de eerdergenoemde Jari in topvorm, en Anson verloor in 5 games. Dus Anson had ook 6 winst- en 1 verliespartij, net als Borre.

Dan is onderling resultaat doorslaggevend, en daarom mocht Anson zich -door de winst op Borre in de vroege morgen- Limburgs kampioen 2023 noemen.
1e en 2e plaats voor TTC, het kan niet mooier!!

Reacties