Arne wordt Limburgs Kampioen in Weert

v.l.n.r. Claudiu, Arne, Marlou en Michael

Afgelopen zaterdag 1 juni 2024 vond het eerste Limburgse Kampioenschap voor senioren plaats in het post-corona tijdperk. Na meer dan 4 jaar van afwezigheid was het aantal inschrijvingen hoger dan verwacht (139) waardoor de organisatie genoodzaakt was, om het dubbeltoernooi uit te stellen. Met maar liefst 14 inschrijvingen, bestond het deelnemersveld dus voor 10% uit TTC'ers.

Voor aanvang van het toernooi kondigde de organisatie aan, dat de Limburgse dubbelkampioenschappen dit jaar op 31 augustus georganiseerd zullen worden in Panningen. Het deelnemersveld was in 6 klassen verdeeld, waarbij iedereen in 6- of 5-kampen startte en vervolgens zouden de eerste 3 plekken naar de Hoofdronde gaan, en de rest naar de Troostronde.

Tafeltennis-koppel Frank Bremmers en Natasha Görtjes kwamen in de vijfde klasse uit. Frank wist met een tweede plek de hoofdronde te bereiken en Natasha werd vierde waardoor ze in de troostronde terecht kwam. Frank werd ook in de vervolg driekamp tweede, waardoor hij de halve finale net misliep. Natasha won wel de driekamp en vervolgens ook de halve finale. In de finale van de troostronde verloor ze helaas met 11-9 in de vijfde game.

In de 4de klasse startten Diëgo Frings, Sharon Bongaerts-Wittens, Yri Persijn en Marlou Gorgosz. Jeffrey Ramaekers had zich ook ingeschreven maar was niet aanwezig. Van hem is tot op heden nog niets vernomen ;-) Diëgo werd eerste in zijn poule en ook Sharon wist de hoofdronde te bereiken met een derde plaats. Marlou werd vijfde en Yri had een slechte start en werd laatste in de poule (oftewel hij was zoals we dat bij TTC noemen: een vuller).

Het schema bepaalde dat Diëgo en Sharon in dezelfde driekamp zouden uitkomen met Luc Saris van TTV Red Stars. Sharon verloor van Luc, won vervolgens van Diëgo, die daarna weer van Luc wist te winnen. Op onderling resultaat ging Luc door, en eindigde het toernooi voor beide TTC'ers. In de troostronde was Yri het verliezen beu, en wist vervolgens de driekamp en ook de halve finale te winnen. Ook Marlou wist met twee winstpartijen de finale te bereiken, en dus was er wederom een Tegelse confrontatie in de finale. Marlou was in drie games te sterk voor Yri en schreef de troostronde op haar naam.

De derde klasse kende geen Tegelse deelnemers, maar werd gewonnen door Claudiu Pui van TTV Venlo. Claudiu is onlangs bij TTC komen trainen en overweegt om wellicht ook lid te worden. In de tweede klasse was alleen Arne Reijntjes van TTC geplaatst. Hij was de top-seed van het veld en kwam enkel op basis van rating net niet in aanmerking voor de 1ste klasse. In zijn poule werd hij tweede, met vier winstpartijen en twee nederlagen. In de hoofdronde was hij vervolgens niet meer te verslaan en mocht hij zich na 4 winstpartijen de terechte Limburgs kampioen noemen, waarmee hij eveneens aantoonde,dat hij volgend jaar klaar is voor de eerste klasse.

In de eerste klasse kwamen Philip Hülsmann, Gerard van de Kerkhof, Boyd Huijs, Björn Peeters, Guus Roosen, Björn van de Munckhof en Jules Holtman in actie. Verder nam ook kervers TTC-lid Michael Kaminski deel, namens TTV Seta. Boyd startte uitstekend en wist eerste te worden zijn poule, na winst op Job Hoedemakers van TTV Sittard en Gerard, die resp. als tweede en derde eindigden. Ook Philip werd met vier overwinningen eerste in zijn vijfkamp, die geen andere TTC'ers kende. In poule B, werd Björn Peeters knap derde en eindigde boven Guus en Michael, die naar de troostronde werden verwezen. In Poule A eindigden Björn van de Munckhof en Jules puntgelijk met Nuwan Udawatte. Op basis van onderling resultaat werd Björn tweede en Jules vierde, waardoor hij in de troostronde verder moest.

In de troostronde verloor Jules in de halve finale, van de latere winnaar Michael Kaminski, die na een matige start in de poule gaandeweg steeds sterker ging spelen. In de hoofdronde werden Boyd en Gerard beide derde in een sterke driekamp en eindigde het toernooi voor hen. De andere drie TTC'ers belandden in dezelfde driekamp, dus er zou sowieso één TTC'er naar de halve finale gaan. Björn van de Munckhof begon met winst op Björn Peeters, die vervolgens ook van Philip verloor. In de laatste partij wist Philip ook van Björn te winnen, waardoor hij in de halve finale uitkwam tegen Job Hoedemakers. Wat Boyd wel lukte kon Philip niet klaarspelen en zo eindigde ook voor hem het toernooi in de halve finale.