Daniël en Björn zegevieren over het Vriendschappelijk Toernooi 2024

Op een prachtige zaterdag 15 juni 2024 vond de zeventiende editie plaats van het vriendschappelijke Tegelen Toernooi. Het was de editie met de tot nu toe meeste deelnemers (46) die in alle vroegte vanuit heel Limburg naar Tegelen waren gekomen om met elkaar op sportief en sociaal vlak de 'strijd' aan te gaan. Ondanks diverse deelnemers uit de landelijke competities van de NTTB waren het de jonge Promotieklassers Daniël te Giffel van TTV Landgraaf (of was het nu TTV Brunssum??) en onze eigen Tegelse Belfeldenaar Björn van den Munckhof die er welverdiend met de vloeibare-vijf-liter-winst vandoor gingen.

Zoals altijd was het deelnemersveld van te voren op basis van ELO-rating in tweeën verdeeld, en waren er via loting 23 koppels van vergelijkbare sterkte tot stand gekomen. Aanwezig waren onder andere ook beide winnaars van de allereerste editie uit 2005 (Erwin Creemers en Bas Nelissen) en ook nog zeven andere (meervoudige) oud-winnaars: Johan Peeters, Ron Giesen, Guus Roosen, Frank Moonen, Tom Thijssen, Sander Gelderman en Tom Boessen. Zij zouden allen het kunststukje dit jaar niet gaan herhalen.

Verder was de organisatie weer zeer verheugd om een aantal debutanten (of anderzijds deelnemers die al een hele poos geleden voor het laatst aanwezig waren) te mogen verwelkomen in de persoon van Tomek Andrzejewski, Wojchiech Kosal, Bjorn Peeters, Claudiu Lup, Borre Hermans, Rick Hermans (geen familie), Casper Lamers, Joeri Wienen, Ernest Cruijsberg, Peter Baggen en Stefan Janssen.

Iets na de klok van elven in de ochtend ging, na het welkomswoord van organisator Ron Giesen, het toernooi onder leiding van Joep van Leipsig van start met drie zeskampen en één vijfkamp. Omwille van de tijd, werd er tijdens de poules om twee gewonnen sets gespeeld, en werd de eventuele beslissende derde set maar tot de vijf punten gespeeld.

Er werden prachtige potten gespeeld, verrassende uitslagen neergezet en rond de klok van vier uur 's middags waren de poules gereed en konden de deelnemers zich aansterken met een aantal heerlijke pizzapunten.. De volgende resultaten waren behaald:

Vervolgens moesten de drie koppels, die op de zesde plaats waren geëindigd, nog een driekamp spelen, om te voorkomen dat ze laatste zouden worden en er met de troostprijs vandoor zouden gaan. Zoals hieronder te zien valt, was het rete-spannend, maar konden de koppels Nick van Birgelen/Dennis Braam en Bas Nelissen/Peter Baggen het onheil ternauwernood afwenden, en ging de troostprijs dit jaar naar Jules Holtman en Jos Huntjens

De overige twintig koppels gingen vervolgens door naar de hoofdronde waar de wedstrijden weer best-of-five werden, en alleen het dubbel best-of-three (tenminste bij degenen die dit gehoord hadden...). Na een aantal spannende voorrondes en achtste finale-partijen, bleven de volgende koppels over voor de kwartfinales:

» Tom B/Ernest tegen Tomek/Luc
» Sander/Joeri tegen Wojchiech/Casper
» Matthian/Bjorn tegen Michael/Daan
» Boyd/Frank tegen Daniël/Björn

Alle kwartfinales waren spannend en werden in de dubbel beslist, net als de halve finales tussen:

» Tomek/Luc tegen Sander/Joeri
» Matthian/Bjorn tegen Daniël/Björn

De finale was net als voorgaande jaren een partij zonder beslissende dubbel. Luc moest net als vorig jaar genoegen nemen met de runner-up positie samen met nieuwkomer Tomek, en Daniël en Björn mochten alle felicitaties en de vaatjes Warsteiner voor het eerst in ontvangst nemen.

Na afloop van de sportieve verrichtingen, bleven alle deelnemers nog gezellig hangen in en om de kantine, onder het genot van wat drankjes en EK-voetbal. Mede dankzij het vakkundige barpersoneel (bedankt Marlou, Esmay, Diëgo en John!) dat zich tot de vroege uurtjes van de zondag, belangeloos heeft ingezet, was het weer een geslaagde editie die hopelijk volgend jaar voortgezet zal gaan worden.

P.S.Arne Reijntjes: bedankt voor de mooie foto's!!