Dido en Borre succesvol tijdens NJM finale

In het pinksterweekeind werden de finales van de Nationale Jeugd Meerkampen gehouden in Panningen. Dit is het mooiste toernooi voor de tafeltennissende jeugd in Nederland. Namens TTC hadden Dido Giesen (meisjes onder 17) en Borre Hermans (jongens onder 15) alle voorrondes overleefd en mochten ze deelnemen aan deze finale, die per klasse in een 12-kamp gegoten is.

Dido was in de klasse "meisjes onder 17" één van de favorieten, net als Lynn Schijven en Sanne van der Sloot. Het was dus juist oppassen voor de outsiders, die zomaar een stokje kunnen steken "in de route naar de top-3". In de 3e ronde was het al zover; Anniek van 't Holt wist Dido -met een minimaal verschil in de 5e game- te sterk af te zijn. Gelukkig wist Dido de rest van de partijen (ook die tegen Sanne) in haar voordeel te beslissen zodat het in haar laatst partij om de worst zou gaan. De winnaar van Lynn tegen Dido zou de NJM op haar naam schrijven. De eerste 4 games gingen goed tegen elkaar op (11-8, 11-13, 7-11, 11-6) dus de beslissing moest in de laatste game vallen. Ook hier weer spanning tot het laatst, maar Lynn wist Dido met een minimaal verschil te verslaan. Natuurlijk was er enige teleurstelling bij Dido, maar ook gunde ze goede vriendin Lynn de overwinning. Een mooie 2e plaats voor Dido dus.

Borre had zich vrij verrassend geplaatst voor de NJM finale door in de voorrondes geen fouten te maken en zelfs -op papier- veel sterkere spelers te verslaan met zijn sterke backspin spel. Op de eerste dag was er 1 winstpartij voor Borre, waarbij hij de hogergeplaatste Boaz Lockhorn versloeg. Ook tegen Rune Kemmeren speelde Borre puik, maar de winst ging toch in 5 games naar Rune. Tijdens de laatste wedstrijd op zaterdag blesseerde Borre zich flink; lopen was erg pijnlijk. Toch deze wedstrijd -tegen de uiteindelijke nummer 2- maar afgespeeld, zondag was er nog een speeldag. Op die zondag had Borre gelukkig weinig last meer van de blessure. Na een dikke winst op Coen en een eveneens dik verlies tegen diens teamgenoot Rens stonden er nog 3 erg lastige partijen op het programma. Riku, de winnaar van vorig jaar (onder 13), had al in de gaten dat Borre in een bloedvorm was, maar wist in 4 games de schade te beperken. Maar in de laatste 2 partijen wist Borre de lat nog hoger te leggen; Ties Slakhorst en Mike van der Hoek wisten geen raad met het taaie spel van Borre, maar wisten op basis van ervaring nét (beiden in 5 games) te voorkomen dat ze een oor aangenaaid kregen. Al met al een knappe 10e plaats voor Borre.

Als afsluiter was er nog de huldiging waarbij ALLE finalisten nog een keer naar voren geroepen worden, en de huldigingsfoto per klasse gemaakt kon worden.

Foto's zijn gemaakt door Rob de Ruiter