Johan en Theo zijn de nieuwe clubkampioenen bij de senioren en recreanten

Johan Peeters is de nieuwe clubkampioen van TTC bij de senioren. Opnieuw een geheel nieuwe clubkampioen, na de primeur van Daantje in september als eerste dame bij TTC die de titel bemachtigde. Theo Cremers lukte het om na eenentwintig jaar de titel bij de recreanten weer te winnen, zijn vierde in totaal.

Recreanten

Van de recreantengroep waren drie spelers die hadden besloten om zich in te schrijven voor de clubkampioenschappen voor senioren. De recreanten en senioren speelden tegelijk, waardoor er vijf man overbleven die streden voor de titel bij de recreanten.

De meeste wedstrijden in deze vijfkamp werden voortvarend afgehandeld, waardoor er nog meer tijd overbleef om bij te komen en te genieten van de lekkere appel-mango vlaai van bakkerij Ewals.

Na vier ronden waren Theo en Jacq nog ongeslagen en kon er een echte finale worden gespeeld. Ook in deze wedstrijd had Theo slechts drie games nodig om zich zeer verdiend clubkampioen van 2023 te mogen noemen. Alleen Leo lukte het om een gamepje tegen Theo winnen. Door winst op Sef was de derde plek voor Leo. Sef en Wiel - de interim clubkampioen - werden respectievelijk vierde en vijfde.

Senioren

Onder de vijftien deelnemers bij de senioren ontbraken welliswaar een paar sterke spelers, maar van een zwakke bezetting was zeker geen sprake. Dat bleek ook wel uit enkele nipte overwinningen die bepalend waren voor de samenstelling van de final four én voor de einduitslag.

De deelnemers werden onderverdeeld in twee poules, een van zeven en een van acht spelers. De poulewinnaars plaatsten zich rechtstreeks voor de finalevierkamp. De nummers twee van beide poules moesten echter eerst de nummers drie van de andere poule verslaan om zich bij deze vierkamp te mogen voegen.

In poule A werd 'poulehoofd' Philip eerste, gevolgd door Jesse en Boyd. Björn greep net naast de finalepoule. Als hij tegen Jesse de vijfde game met 14-12 had gewonnen i.p.v. verloren, was hij - door zijn eerdere winst tegen Philip - poulewinnaar geworden (en had Boyd geen finalekansen meer gehad).

 1. Philip
 2. Jesse
 3. Boyd
 4. Björn
 5. Joep
 6. Jeffrey
 7. Jelko
 8. Marlou

In poule B maakte 'poulehoofd' Ron de verwachtingen ook waar en werden Arne en Johan nummer twee en drie. Hier werden in de zesde ronde twee cruciale 'vijfsetters' gespeeld. Johan won nipt met 11-8 in de vijfde game van Jules, waardoor hij derde i.p.v. vierde werd en Jules vierde i.p.v. derde. De 11-5 van Ron tegen Arne in de vijfde game was wat duidelijker, maar Arne was bij winst poulewinnaar geworden.

 1. Ron
 2. Arne
 3. Johan
 4. Jules
 5. Pascal
 6. Paul
 7. Thijs

De nummers 5 en lager van de twee poules speelden nog een zeskamp - Pascal moest eerder weg - waarin werd beslist wie de door velen verguisde, doch prachtige poedelprijs mee naar huis mocht nemen. Tot opluchting  (of wellicht afgunst) van de andere vijf ging Marlou met de eer strijken.

Na de kruiswedstrijden van de nummers twee tegen de nummers drie uit de twee poules - overigens een geniaal idee van Arne 😄 - bleek dat de nummers drie in beide gevallen sterker waren. Het bracht Johan en Boyd naar de finalevierkamp, ten koste van Jesse en Arne 'zelf'.

In de finalepoule won Ron van Boyd (12-10 in de vijfde game) en Johan van Philip. De tweede ronde bracht iedereen op één winstpunt door duidelijke overwinningen van Philip op Ron en Boyd op Johan. In de beslissende ronde was Philip te sterk voor Boyd.

Philip was nu afhankelijk van de uitslag tussen Ron en Johan of hij clubkampioen zou worden. Ron stond ondertussen 2-2 gelijk in games tegen Johan (na een 2-0 voorsprong). In de vijfde game kon Ron een 5-9 achterstand nog bijschaven naar 8-9, maar Johan liet zich de winst en daarmee de clubtitel niet meer afpakken. In combinatie met zijn winst van het vriendschappelijk toernooi afgelopen jaar, is Johan nu de te kloppen man op de Hoogstraat.