Paul Hermans prolongeert titel clubkampioen recreanten

Paul Hermans prolongeert titel clubkampioen recreanten

Finalepoule recreanten

Finale tussen Rob en Paul

De finalisten bij de recreanten

Op zondag 10 januari mochten recreanten de titel "clubkampioen TTC 2016 " gaan bestrijden. Met 12 personen was de opkomst goed te noemen. Leuk was het dat we een nieuwkomer (Mariusz) en een herintreder (Thijs) konden begroeten. Deze laatste zou later op de dag nog voor wat spannende momenten zorgen.

Er werden 2 poules gemaakt. Poule A: Paul Hermans, Thijs Deckers, Jacq Tummers, Patricia Bannitza, Luc Wijnhoven en Theo Laumans, Poule B bestond uit Rob op het Veld, Theo Cremers, Wiel Schreurs, Jos van Heel, Sef Strijbos en Mariusz Manczuk.

In de eerste pouleronde was Luc de verrassende speler. In zijn wedstrijd tegen Thijs wist hij er 5 games uit te slepen, maar helaas voor Luc ging de winst toch naar Thijs. In de tweede pouleronde had dezelfde Thijs het wederom moeilijk, ditmaal tegen Patricia, maar ook nu wist hij de winst met 3-2- in games binnen te halen. In Poule B waren Rob, Theo C en Wiel wederom te sterk voor hun tegenstanders. Luc verraste nogmaals. In de 3e pouleronde kreeg hij met 3-1 klop van Theo Laumans, die hiermee een puik resultaat neerzette. De 4e pouleronde leverde geen heel verrassende uitslagen op. Na een kleine pauze en een lekker kopje soep kon er begonnen worden met de 5e -tevens laatste- pouleronde. In Poule A waren er 2 verassingen: Luc (daar issie weer) won met 3-1 van Jacq. Titelverdediger Paul wist tegen Thijs het vege lijf maar NET te redden, hij won de partij maar nipt in 5 games. In Poule B wist Sef dik van Wiel te winnen.

Na de poules wordt het schema opgedeeld in 2 delen, het hoofdtoernooi en de herkansing.  Als je in de herkansing verliest lig je uit het toernooi. De "eer" van eerste doucher werd ditmaal gewonnen door Mariusz. Maar hij is pas net lid en zal nog een hoop leren. In het hoofdtoernooi verwees Theo Cremers Patricia naar de herkansing. In de volgende ronde verwees Paul diezelfde Theo naar de herkansing. Rob deed hetzelfde met Thijs. Daarmee waren de eerste twee finalisten bekend: Rob en Paul. Via de herkansing wisten Theo C (winst op Jacq) en Patricia (zeer sterke partij tegen Thijs) zich ook nog voor de finale te plaatsen.

In de finalepoule spelen alle 4 spelers tegen elkaar. De eerste ronde: Paul tegen Theo (3-1) en Rob tegen Patricia (ook 3-1). In de tweede ronde wonnen én Rob en én Paul hun partij met 3-0 van Theo respectievelijke Patricia. Niet dat het makkelijk was, maar 3-0 is toch afgetekend. Het was dus duidelijk dat Theo en Patricia om de 3e en 4e plaats gingen strijden en Rob en Paul om de 1e en 2e plaats.  De 3e plaats ging naar Theo, hij wist ondanks lichamelijke klachten toch nog de partij van Patricia met 3-1 te winnen.

In de kantine werd inmiddels gespeculeerd wie er clubkampioen zou worden. De stabiel spelende Rob of titelverdediger Paul, die al de hele dag last had van een onwillige forehand en veel missers maakte. Maar het geluk lachte Paul toe, voor het eerste die dag gingen de forehands raak, Rob kreeg niet voldoende grip op het "gebraoi" van Paul. Gamestanden finale: 11-7, 11-9 en 11-9 (3-0) voor Paul. Hij mag zich wederom een jaar "clubkampioen der recreanten" noemen.

Na de prijsuitreiking en een bedankje voor alle vrijwilligers werd de avond nog gezellig voortgezet met een hapje en een drankje.