Verslag van de clubkampioenschappen bij de recreanten

De prijswinnaars bij de recreanten

Zondag 21 Januari 2018.

Een dag met vele noemers. Voor de een is het “ D-day “, voor een ander “ de grote dag “ maar voor de meeste “ de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de recreanten”.

‘s Ochtends vroeg en top fit uit de veren. Een dag waar we met alle recreanten een jaar naartoe hebben geleefd, zin in!

Na flink energie getankt te hebben door een flinke uitsmijter te verorberen is het tijd om de fiets op te stappen en me naar de Hoogstraat te begeven. Hier aangekomen zijn de eerste fanatiekelingen al volop aan het inspelen.  Het eerste signaal dat vandaag voor iedere deelnemer een dag vol zwaar bevochten wedstrijden zal bevatten.

Dan is het zover. Het moment waar we met zijn allen zo lang op hebben moeten wachten. De clubkampioenschappen 2018 gaan van start. Allereerst 2 poules, waarna er een winnaars en herkansingsronde zal volgen. Via beide wegen is de finale poule te bereiken.  Tijdens de poule wedstrijden giert het enthousiasme al door de zaal, wat voor de laatste keer zal zijn op deze locatie. Want de volgende clubkampioenschappen zullen op de tijdelijke locatie gespeeld worden en de daarop volgende hopelijk in de nieuwe zaal waar we allen zo naar verlangen.

John: “ Hoe laat willen we soep? “ Het is even stil…… vervolgens neemt Wiel de touwtjes in handen “ 2 uur!” Uiteraard zo geschiedde.

Alle atleten aan tafel met een goede kop soep en brood. Blijft een mooi gezicht en altijd een lekker momentje om even bij te komen van de voorgaande wedstrijden en ons weer op te laden voor de wedstrijden die er komen gaan.

De poule kende al een aantal hoog(straat)tepuntjes. Denk terug aan Thijs vs angstgegner Patricia en Wiel vs  Jacq. Ik hoor het Wiel nog zeggen. “sorry” …..”sorry”…..”sorry” ….. Kan zo nog wel even doorgaan. Pascal vs Paul en John vs Thijs beloofde mooie partijen te worden, deze werden echter in de poule relatief snel beslist. Waardoor uiteindelijk Paul en Thijs ongeslagen de poule afsloten.

Vervolgens gingen de winnaars en de herkansingsronde van start. Ook hier werden een aantal hele interessante wedstrijden gespeeld. Jos vs Jacq was een spannende 5 setter waar verschillende mooie rally’s er uiteindelijk voor zorgde dat Jacq aan het langste eind trok. Zo wist John van Paul te winnen en speelde Pascal een te gekke 5 setter tegen Thijs die uiteindelijk door Thijs gewonnen werd.

Uiteindelijk bleven er 4 finalisten over die de finale poule zullen gaan spelen. Pascal, John, Paul en Thijs. Als eerste werden Paul vs Pascal en John vs Thijs gespeeld. Pascal kreeg geen grip op het spel van Paul en verloor zo de eerste wedstrijd van de finale poule. De finalisten van 2017 stonden nu weer tegenover elkaar in wat beloofde een hele klus te worden. Thijs wist een 2-0 achterstand in sets terug te draaien naar een 3-2 overwinning. Waarna John weer tegenover Paul kwam te staan waar hij in de winnaars ronde nog van gewonnen had. Echter trok Paul ditmaal aan het langste eind en verzekerde zich op deze manier op een finale plek. Thijs wist wederom van Pascal te winnen, al was het een zwaar bevochten overwinning. Door dit resultaat kon de laatste wedstrijd tussen Paul en Thijs als de finale worden beschouwd. 

De finale werd een spannende wedstrijd die alle kanten op ging. Uiteindelijk was het Thijs die het hoofd koel wist te houden tegen het vaste spel van Paul en de wedstrijd met 3-1 wist te beslissen en de clubkampioenschappen ongeslagen maar zeer zwaar bevochten af wist te sluiten.

Graag wil ik deze kans aangrijpen de organisatie, John voor de bar en de spelers te bedanken voor een zeer geslaagde dag en wens ik iedereen veel succes in de laatste competitie wedstrijden van het seizoen.

Bedankt voor het lezen!

De clubkampioen recreanten 2018,

Thijs